Wednesday, May 23, 2007

Pære- og potetsalat



Pærer og rosmarin går fortreffelig sammen. Stekt i smør blir det søtt og herlig, og med litt sitronsaft og kokte nypoteter blir dette nok en fantastisk potetsalat.

En person

- En godt marmorert svinekotelett
- Masse tørket timian

- En pære
- Fire nypoteter
- En ts tørket rosmarin
- En god spiseskje smør (IKKE margarin eller annet tøys, du ønsker smørsmak her)
- Saft av 1/8 sitron (en båt)

Kok nypotetene møre i saltet vann. Skjær snitt i svoren på koteletten, da bøyer den seg ikke så fælt i pannen. Dekk den med tørket timian, salte og pepre, og stek den på middels varme i et par minutter på hver side. Legg den tilside, og hold varm. Del pæren i åtte biter, og stek med smør og rosmarin til de blir pent brune på alle sider. Ikke bruk for høy varme, da svir smøret seg. Helt mot slutten har du i potetene, delt i to eller fire, avhengig av størrelse, og lar de få steke med i tretti sekunder under omrøring. Smak til med salt og sitron helt til sist.

No comments: